Община Кресна съдейства на засегнатите от хакерската атака в НАП

Снимка: Община Кресна

В деловодството всеки може да получи бланка на жалба към Комисията за защита на личните данни

Във връзка с пробива в защитата на личните данни и изтичането на информация за повече от 5 милиона български граждани и фирми, Община Кресна се ангажира да съдейства на всички засегнати местни жители. 

Кметът Николай Георгиев уведомява своите съграждани и живеещите в населените места на територията на общината, че в деловодството на администрацията в Кресна всеки може да получи бланка на жалба към Комисията за защита на личните данни на Република България, на хартиен носител.

Бланката ще бъде предоставяна на всички желаещи жители на община Кресна, получили официален СМС от приложението на НАП на адрес: https://check.nra.bg, с който ги информират за неправомерно разкрити техни лични данни.

Ако желаят, засегнатите лица и фирми от община Кресна могат да се обадят на единния телефонен номер на НАП за България 070018700 или на (+359/2) 9859 6801, ако живеят в чужбина, за да поискат повече информация за изтичането на техните данни.

"Имайте предвид, че решението за последващи действия или отказ от такива е изцяло ваше и следва да бъде взето на базата на информиран избор. Ако пристъпите към директна подмяна на вашите лични документи, запазете разходооправдателните документи", предупреждават от общинската администрация в Кресна.

Засегнатите граждани и фирми могат да подават своите жалби в Комисията за защита на личните данни по един от следните начини:
1. Лично, на хартиен носител – в деловодството на КЗЛД на адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2 (вижте местоположението на КЗЛД).
2. С писмо на адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, Комисия за защита на личните данни.
3. По факс – 029153525.
4. По електронен път на имейла на КЗЛД ([email protected]). При подаване на жалба по този начин, тя трябва да бъде оформена като електронен документ, подписан с квалифициран електронен подпис (не сканирана!).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK