Община Кюстендил стартира дарителска акция за бедстващите общини в Сърбия

снимки: infomreja.bg

Община Кюстендил стартира дарителска акция за бедстващите общини в Сърбия, обяви председателят на Общинския съвет Иван Андонов. Той заедно с областния управител Иван Каракашки са били сезирани за проблема от сърбина Любиша Цветкович и сдружение “Роден край”.

За целта кметската администрация вече е поставила кутия с дарения на входа на поликлиниката в града. Там ще могат да се предоставят както пари, така и други продукти от първа необходимост.

“Необходима  ни е храна за бебетата, дюшеци, вода и санитарни пособия, храна, дрехи, обувки и всичко, което се сетите”, разказва още Цветкович, който е участвал в не една спасителна акция в Сръбско.

От БЧК обявиха, че на сайта на организацията има разкрита дарителска банкова сметка, на която също могат да се правят дарения.

“Апелирам към всички фирми и хора имащи възможност да се включат в тази кампания да го направят. На входа на поликлиниката ще има служител на общината, който ще приема даренията и се надявам съвсем скоро да подпомогнем сръбския народ”, призова Андонов.

Даренията могат да бъдат извършвани за времето от 9 до 17 часа във всеки работен ден.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK