Община Кюстендил се включва в отбелязването на световния ден на ходенето

Снимка: Infomreja.bg

Във връзка с инициативата на Българска асоциация „Спорт за всички“ за популяризиране здравословния начин на живот, отворена през целия месец октомври, за поредна година Община Кюстендил ще се включи в отбелязването на световния ден на ходенето.

Това е спортно събитие от календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето.

Проявата е част от Общински спортен календар за 2017 г. Съвместно с Обединен детски комплекс, ТД „Осогово“ и клуб на спортиста ветеран са планувани походи, които са с различна трудност и продължителност, с цел същите да бъдат достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.

Първият поход е на 8-и октомври до „Монашеската пътека” в Осоговска планина /маршрут, включващ пътя от лесновския манастир „Св. Гаврил Лесновски“ до женския манастир „Св. Спиридон Чудотворец“ в Македония/. Тръгването е в 6.00 часа от паркинга на Театъра. Цената е 20 лева, записване за участие и информация може да се направи и получи в офиса на ТД „Осогово или на тел. 0882966426.

На 14-и октомври е предвиден следващия поход по маршрут стадион „Осогово“ –  „Хисарлъка - къщичката на баба Яга”- пешеходна зона „Пътека на здравето”. Тръгване в 10. 00 часа от градинката на стадион „Осогово“. Останалите два похода са на 15-и октомври. Единият е от стадион „Осогово“ до м. „Чешмето“. Тръгването е в 9.30 часа от стадион „Осогово“.

Другият е колопоход до Босилеград. Записване за участие в него и информация може да се получи в офиса на ТД „Осогово“ или на тел. 0882966426. Тръгването е в 9.00 часа от паркинга на Театъра.

От Община Кюстендил и Българска асоциация „Спорт за всички“ са осигурени поощрителни награди за участие, които ще бъдат разпределени чрез томбола.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK