Община Кюстендил с първа награда от Института по публична администрация

Снимки: ИПА

Отличието беше връчено на кмета Петър Паунов

На официална церемония изпълнителният директор на Института по публична администрация, Павел Иванов връчи наградите на победителите в трите категории – Управление на хората, Технологични решения за добро управление и Социална отговорност. Тази година в Конкурса се включиха 40 проекта, като най-много практики получихме в категорията „Социална отговорност“ – 24.

Първа награда в категория „Управление на хората“ се връчи на община Кюстендил в лицето на г-н Петър Паунов, кмет на общината с практиката „Организационна култура, публичност на дейностите по управление на човешките ресурси и изграждане на възможни кариерни пътеки“.

На второ място е Областна администрация Ловеч с „Мерки за предпазване на служителите и работниците на ОА –  Ловеч, от наранявания или загуба на живот“.

Третото място си поделиха Национален осигурителен институт (НОИ) и Дирекция „Бюро по труда – Ихтиман“ към Агенция по заетостта. НОИ участва с практиката „Споделяне на практически опит и подходи за работа с клиенти в публичната администрация“, а Дирекция „Бюро по труда – Ихтиман“ се класира  с практиката „Контролни карти за вътрешни проверки в Дирекция „Бюро по труда - Ихтиман“.

Тази година в категория „Технологични решения за добро управление“ две първи места се присъдиха на практиките на дирекция „Централно координационно звено“ (ЦКЗ) към Администрацията на Министерския съвет и Национална агенция за професионално образование и обучение (НАПОО). Дирекция ЦКЗ участва с практиката „Електронни услуги за кандидати и бенефициенти – ИСУН 2020“, а г-н Георги Стратиев, началник на отдел „Информационни системи“ получи статуетката.

НАПОО се класираха на челното място с „Надградена ИС на НАПОО с нов модул за проверка на Свидетелствата за професионална квалификация (СПК) преди вписването им „Регистър на издадените документи“ по чл. 42, т.11 от Закона за професионалното образование и обучение (ЗПОО)“, съобщават още от ИПА.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK