Стартира националния конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа“ в Кюстендил

Снимка: Личен архив

Творбите се приемат до 8-и март в общинския отдел „Култура и духовно развитие“

Стартира националния конкурс „Пролет върху листа“ в Кюстендил, съобщават от общинския отдел „Култура и духовно развитие“. Темата „Пролет върху листа” е свободна и креативна. Тя дава възможност да изявите своето творчество, да импровизирате с различни изобразителни материали и да създадете пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония.

През годините конкурсът се превърна в утвърден форум на детското творчество и се радва на много широка популярност в цялата страна. Хилядите получени рисунки го превръщат в представителна извадка за нивото на детското творчество в наши дни. С поставеното начало на конкурса през 2008 година пролетта в град Кюстендил идва с хилядите рисунки на децата на България.

Желаещите да се включат в проявата могат да изпратят творбите си до 8-и март 2021 г. на адрес: гр. Кюстендил 2500 ул.“Търговска“ N6, Отдел ”Култура и духовно развитие”, Община Кюстендил.

На тържествена церемония на 19.03.2021г. във Възрожденското училище на гр. Кюстендил ще бъдат обявени резултатите от конкурса и ще бъде открита представителна изложба на класираните творби. Резултатите ще бъдат обявени на страницата на отдел „Култура и духовно развитие“ - https://www.kultura-kn.info/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK