Община Кюстендил получи приз за „Най-зелена община“ за 2017 година в конкурса на “Екопак България” АД

Снимки: Infomreja.bg

Община Кюстендил получи  приз за „Най-зелена община“ за 2017 година в конкурса на “Екопак България” АД в категорията “Средна община” до 100 000 жители.

Плакетът, грамотата и чекът бяха връчени на кмета Петър Паунов лично от изпълнителния директор на компанията Тодор Бургуджиев.

Конкурсът се организира за трета поредна година. Целта е да мотивира и подпомага общинската администрация да решава проблемите си с отпадъците, като финансира иновативни и интересни проекти и идеи, подходящи за конкретната област, община или град. Община Кюстендил се съревнувава с 19 други общини, но спечели с представянето на иновативен подход и интересен проект, с който си заслужи наградата на “Екопак България” АД от 15 000 лева.

„Благодарение на дългогодишното ни партньорство все още успяваме на преодолеем проблемите с отпадъците. Благодаря за оценката. Единственото, което сме се стремяли е да насърчаваме нашите съграждани действително да третират по най-правилния и полезен начи, а именно чрез разделно събиране на отпадъците. Наградата е поредния стимул и тук може само да се благодари на екипа, инициирал нещата.“, каза Петър Паунов – кмет на Община Кюстендил.

Изпълнителният директор на  “Екопак България” АД  Тодор Бургуджиев сподели, че проектът на Община Кюстендил наистина е много добър и цели града под Хисарлъка да става все по-чист и по-зелен.

„Това не би могло да се случи, ако ние нямаме това дългогодишно партньорство, за което се радваме и дължим взаимните си успехи. Знаете ЕС поставя нови цели и изсквания и ние трябва да отговорим. Община Кюстендил и общинската администраци мислят по тези въпроси дългосрочно. С тези проекти правят така, че общината да става все по-добро място за живеене, все по-чист града и се стремим заедно да решаваме тези проблеми.“, каза Тодор Бургуджиев. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK