Подобряват социалната инфраструктура в община Кюстендил за 515 000 лева

Снимки: Infomreja.bg

В заседателната зала на Община Кюстендил се проведе стартова пресконференция по проект „Подобряване на социалната инфраструктура в Община Кюстендил – гарант за устойчив модел за деинституционализация“ по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020.

Целта на проекта е да осигури подходяща и ефективна социална инфраструктура в Община Кюстендил, допринасяща за предоставянето на нов вид резидентни и съпътстващи услуги в общността чрез замяна на институционалния модел на грижа за деца и младежи.

Целевата група са деца и младежи в риск и техните семейства. Продължителността на проекта е 24 месеца. Общата стойност е 515 000 лева, от които 437 750, 02 лева финансирани от Европейски фонд за регионално развитие и 77 249.98 лв. национално финансиране.

По проекта ще бъде извършен ремонт на помещения на сграда за разширяване дейността на Дневен център за деца и младежи с увреждания, ще бъде изградено ново Преходно жилище за деца от 15 до 18 – годишна възраст, както и ще се ремонтира съществуваща сграда за създаване на Наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21 години.

Целта е да се допринесе за успешното продължаване на процеса на деинституционализаия чрез замяна на институционалния модел на грижа с грижа в семейството или в близка до семейната среда в общността и гарантиране правото на всеки до достъп до качествена грижа и услуги спрямо потребностите му.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK