Държавният глава: Не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет

Снимка: Президентство

„Равноотдалечен съм от всички партии, но не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет“, заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да отговори на коментари на министър-председателя от вчерашно телевизионно интервю.

Според държавния глава опитите скандалите с имотите на властта да бъдат заглушени с всякакви други мероприятия няма да сполучат, защото гражданите вече очакват „разнищване на тези скандали и реални действия и противодействие на корупцията“.

„Равноотдалечен съм от всички партии и не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в тази насока“, подчерта президентът и припомни, че началникът на кабинета му първо е напуснал президентската институция и тогава е започнал да води предизборна кампания, от което могат да се поучат и други участници в кампанията.

Държавният глава отново посочи, че президентството не е феодална институция и всеки е свободен да взема решение за своето бъдеще. „Моите условия са ясни - напуска се президентството и всеки е способен да се кандидатира за каквото си поиска“, добави Румен Радев.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK