Община Кюстендил организира обществено обсъждане на бюджета за 2019 г.

Снимка: Infomreja.bg

Община Кюстендил организира обществено обсъждане на бюджета за 2019 г. То ще се проведе на 15.01.2019 г. (вторник) от 17,30 часа в залата на общината.

„По традиция и водени от убеждението, че разработването и приемането на общинския бюджет са част от най-важните решения за нашата община и те трябва да се вземат с активното участие на гражданите, кметът Петър Паунов кани всички жители на общината да се включат в него“, обявиха от кметската администрация.

Прогнозната рамка на бюджета надхвърля 40 милиона лева /40 440 000 лева/, което е с около 6 милиона лева повече от предходната година. Прогнозният ръст на постъпленията от данъчни приходи с 444 хиляди лева, се дължи главно на предприети сериозни мерки от страна на общинска администрация за повишаване на събираемостта на местните данъци.

Промяна в постъпленията се очаква само при данъка за моторните превозни средства, заради въведената законодателна промяна, като ставките за отделните категории автомобили не са променени в сравнение с предходните години.

В публикувания проект за разходите и проекта на Поименен списък с капиталовите разходи не са отразени преходните остатъци от 2018г., които ще бъдат включени в окончателни проект за бюджет за 2019 г., който ще бъде внесен за разглеждане в общинския съвет.

„Вашите писмени мнения, препоръки и предложения за включване в Бюджет 2019 на Община Кюстендил можете да направите до 17,00 ч. на 14.01.2019 г. в деловодството на общината и на електронен адрес [email protected], или по време на публичното обсъждане“, обявиха от общинската администрация в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK