Сигнал за извозване на жители от „Гиздова махала“ в Дупница до РИК - Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Жалбата е препратена до Районната прокуратура

Сигнал за извозване на жители от „Гиздова махала“ в Дупница е подаден от кандидат за народен представител до РИК – Кюстендил. В него се посочва, че лицето Калин Ленинов Георгиев води организирано жители от махала „Гиздова“ в РПУ-Дупница и заявява, че ще заплаща такси за смяна на документи за самоличност, за да гласуват за определена партия.

РИК-Кюстендил, не може да установи твърденията в жалбата поради което счита, че следва да изпрати същата по компетентност на РП-Кюстендил. В случай, че са налице визираните нарушения, то проверката следва да бъде извършена от Районна прокуратура - Кюстендил, а не от РИК-Кюстендил, посочват още от комисията.

В друга жалба е посочено, че се провежда агитация в изборния ден от кмета на село Граница. След извършена проверка се е установило, че кметът на населеното място е гласувал в секцията, след което си е тръгнал.

В сигналите се посочва още, че в една от секциите в Кочериново лице стои на вратата и възпрепятства свободния достъп до изборното помещение и упражняването на правото на глас. След извършена проверка и проведен телефонен разговор с председателя и членове на комисията установено, че самото лице отговаря за дезинфекция в помещението и пропускателен режим.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK