Община Кюстендил кандидатства по проект за закриване и рекултивация на депото в село Радловци

Снимка: Infomreja.bg, архив

Община Кюстендил кандидатства чрез проект за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за „Закриване и рекултивация на общинското депо за неопасни отпадъци“ в село Радловци. За целта е необходимо решение на общинския съвет, което трябва да бъде взето на предстоящата сесия на местните парламентаристи на 30. август.

„Едва след като точката от дневния ред бъде гласувана, от общинска администрация ще могат да депозират документи пред Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда“, обявиха от Общински съвет – Кюстендил.

По време на редовното месечно заседание местните парламентаристи ще трябва да разгледат общо 17 докладни записки. Сред тях е и тази за отпускане на финансова помощ на детска вокална група „Калпазани”. Те се нуждаят от средства за запис на песен в професионално студио и заснемане на видеоклип, което ще им гарантира участие във финалния етап на Национален фестивал за нови детски песни  „Детска мелодия на годината”.

Общинските съветници в областния град ще трябва да решат и дали ще позволят на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил да ползва минерална вода за водоснабдяване на плувния басейн и душове към него в сградата на учебното заведение. 

От своя страна кметът на Кюстендил Петър Паунов е позирал за разглеждане докладна записка за приемане на средносрочна бюджетна прогноза за местните дейности на Общината за периода 2019 г. – 2021 г.

Решения по тези и други важни въпроси ще бъдат взети на заседание на Общински съвет – Кюстендил, което ще се проведе на 30. август в сградата на хотел „Кюстендил“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK