Община Кюстендил инвестира в детски градини, училища и квартали

Петър Паунов, снимка: infomreja.bg, архив

Община Кюстендил ще продължи с инвестициите за благоустрояване на квартали, детски градини и училища през 2013 г. , обявиха от общинска администрация. Предвижда се ремонт на всяко училище и детска градина, които не отговарят на европейските стандарти.

“През следващата година започва усилено строителство на Център за настаняване от семеен тип, за деца с увреждания. В него ще бъдат настанени между 14-16 деца и ще бъдат разкрити 25 работни места. Сградата ще бъде изградена на мястото на бившата Районно-отоплителна централа, до 5 ОУ. Стойността на проекта е 819 119, 96 лв., изцяло европейско финансиране.

"Активизираме социалната услуга и търсим разкриване на работни места. 8 месеца е срокът на договора, очакваме центърът да започне работа в края на май, началото на юни ", каза кметът Петър Паунов.

Той е категоричен, че през следващата година кюстендилци ще имат възможността да се радват и на ботаническа градина. Тя ще бъде направена на мястото на пресъхналото езеро в района на автогарата в града. Стойността на строителните работи за езерата и зоната около тях е 400 000 лв.

За ремонти в общинския бюджет е заложена и сградата на Обединен детски комплекс, както и изграждане на пътя Нов Чифлик – Берсин – Търсино.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK