Млади хора организираха почистване на кътове в Брежани

Снимка: Снежана Стоименова

Млади хора и редица жители на Брежани започнаха активни съвместни действия за почистване на село Брежани.

„Започваме почистването от домовете си и пред тях. Ако всеки почисти пред дома си, улицата и пространството до него, ако в квартал „Миньор”, където има много деца, се направи само един пясъчник…ако почистим и засадим нови цветя пред занемареното ни читалище и в хубавия ни парк, ако възстановим изпочупените пейки, ако боядисаме парапетите, ако пазим чисто и възпитаваме децата в отношение към общите пространства, ако престанем да хвърляме битови отпадъци и боклуци на нерегламентирани места и в реката, ако по примера на наша приятелка, превърнем сметищата в цветна градина, всички ние ще живеем в по-красиво и уютно селце”- категорични са организаторите – млади майки и ентусиазирани организатори.

И те започнаха. И заразиха другите.

Примерът е добър и искат да го предадат и на децата от детските градини, които също да се включат в засаждането и отглеждането на алея. Освен това ще документират и снимат състоянията на пространствата преди почистването и след това.

На 21. и 22. април, от 14 часа над 40 жители от селото са заявили, че ще се включат поетапно в почистването на градинката пред читалището и парка, боядисването на оградите и парапетите в центъра, почистването на пространствата около жилищата и домовете, а някои с лични средства ще подпомогнат инициативата.

Кметството в Брежани осигурява бои, четки, чували за отпадъци като кметът Благой Стефанов приветства инициативата и благодари на организаторите, които получават подкрепа и от народния представител Стефан Апостолов и кмета на община Симитли - Апостол Апостолов.

„Всичко е в наши ръце" – казват организаторите. 

"Ако желаем, можем да живеем в мръсно и занемарено село, но можем да дадем пример, че селото ни, получило в дар божествена природа, може да бъде  чисто и красииво."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK