Единственият ученически туристически клуб в община Гоце Делчев - "Пирински стражи", стана на 2 години

Снимки: Клуб "Пирински стражи"

На 21 декември ученически туристически клуб „Пирински стражи” отпразнува своя втори рожден ден. Ръководителите и членовете на клуба бяха организирали чудесно тържество, което премина в три основни части.

В първата бе направена презентация, съдържаща информация и снимки от незабравимите моменти на туристите през изминалата 2017 година. Във втората част бяха наградени членове на клуба, постигнали призови места в национални конкурси. Няколко ученици разказаха легендите, с които спечелиха награди и медали от конкурса „Свят на митове и легенди от моя роден край”.

Ръководителите на клуба Славка Жостова, Лозана Грозданова и Александър Халачев изненадоха гостите с връчването на Диплом за звание Приятел на клуб „Пирински стражи” и Диплом за звание Почетен член на клуба. Награди и отличия получиха редица родители, които участват в походите на Стражите, както и хората, които им помагат и ги подкрепят в тяхното изключително начинание. Разбира се, третата част от празненството бе почерпка осигурена от родители и дарители.

Част от гостите на тържеството бяха Николай Даутов – географ, краевед, автор на книги за Пирин; Атанас Панчелиев – бивш учител в Трето ОУ, писател на книги за Славянка и други трудове; Асим Имамов – ръководител на туристически клуб „Млад планинар” – с. Абланица; учители и родители.

Ръководителите на клуба уточниха, че рожденият ден ще се отпразнува още веднъж, тъй като те са приготвили специална покана до Дирекция „Национален парк Пирин” за честване на рождения ден на връх Ореляк в удобно и благоприятно време.

Росен Баненски – директор на Дирекция „Национален парк Пирин” и парковите служители направиха рождения ден на младите планинари още по-незабравим. Те бяха изпратили множество подаръци за туристите, подарък за директора на училището, както и прекрасен поздравителен адрес до клуб „Пирински стражи”.

Поздравителен адрес рождениците получиха и от Сдружение „Млад планинар” – Петрич, които пък бяха изпратили цял куп награди за участниците и победителите в организирания от тях конкурс. Стражите получиха и други подаръци от родители, приятели на клуба. Вкусната торта, която всички опитаха, бе подарък от семейство Горанови.

На финал, ръководителите на клуба отправиха и своето послание към учениците, което бе поднесено под формата на авторски текст, изпълнен с чувство и откровеност. Те съобщиха и за тяхната нова идея, наречена „7x7” – изкачване на седемте първенци на седемте най-високи планини на България, която ще реализират през пролетно-летния сезон.

Стражите благодарят на всички, които бяха част от събитието. Благодарят на Атанас Панчелиев за милите думи към планинарите и на Росен Баненски за изненадата и подаръците. Особено впечатление им направиха думите на Николай Даутов, според който „Пирински стражи” са „запазена туристическа марка” и еталон на туризма в община Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK