Учители от Кюстендил с грамоти и награди от конкурса на СБУ

Снимка: Личен архив

В семинара участваха над 200 учители специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност

Учители от Кюстендил, сред които Десислава Кирилова и Даниела Бекова, НУ "Св. Климент Охридски", Биляна Йорданова и Силвия Петрова, ПМГ "Проф. Емануил Иванов", Бойка Кукударска, ПГТ "Н. Й. Вапцаров", Емилия Атанасова, ПГМИ "Йордан Захариев", Веселка Сотирова и Радостина Въжарова се завърнаха от петдневен семинар, с грамоти  и награди на  МОН, Председателя на синдиката на българските учители, Национален дворец на децата и РААБЕ България в раздел "Добри практики", категория "Извънкласни дейности - I-XII клас.

Д.ик.н. Янка Такева, председател на СБУ, Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, Пламен Димитров, президент на КНСБ връчиха на тържествена церемония наградите на кюстендилските преподаватели.

Състоялият се в рамките на семинара конкурс на тема: „Екологичното образование и възпитание в образователните институции за формиране на гражданска отговорност и социална ангажираност у децата и учениците“ бе проведен от 26-и до 31-и август 2020г. в Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия" при спазване на всички изисквания, свързани с пандемията от Ковид-19.

В семинара участваха над 200 учители специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детската градина до дванадесети клас, от центровете за подкрепа на личностното развитие, директори и др.

Те имаха възможността да обобщят и мултиплицират добрия педагогически опит, да изразят лична позиция и да предложат авторски решения на поставените проблеми във връзка с един от най-важните световни проблеми на нашето време – промените в климата и устойчивото развитие, както и възпитанието на младото поколение в ценностите на екологичната отговорност и социална ангажираност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK