Община Кюстендил е домакин на церемонията „Атлет на България“

Снимка: Infomreja.bg, архив

След награждаването стартира семинарът „Аз и бягането - синоними“

Община Кюстендил е домакин на церемонията „Атлет на България“ на 15.11.2019г. (петък) в парк хотел „Кюстендил“, на която ще се раздадат годишните отличия на най-добрите млади атлети на България.

Събитието се организира от Българска федерация по лека атлетика, а официални гости ще бъдат Красен Кралев – министър на спорта, Добромир Карамаринов – президент на БФЛА и изявени български спортисти -  Ивет Лалова, Александра Начева и Валентин Андреев.

След награждаването стартира семинарът „Аз и бягането - синоними“ 15-17 ноември, съвместно с движението „Рън България“.

В тридневната програма се предвижда обявяване на календара на движението за 2020 г., лекционни панели на проф.Петър Бонов, Боян Бойчев и Евгени Игнатов, както и официално представяне на трасето на маратон  „Кюстендил“  (20 септември 2020), който ще бъде домакин на националния и балкански шампионат по маратон.

Предвижда се стартът на маршрута да бъде от площад "Велбъжд", като преминава през селата Граница, Багренци, Жабокрът и завършва в Кюстендил с обиколка около културно-историческите забележителности в града. Дължината на пълната обиколка е 21.1 км.

Регистрацията за маратона ще бъде отворена от първия ден на събитието - 15 ноември.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK