Община Гърмен се сдоби с чисто нов микробус за обслужване на хора с увреждания

Снимка: Infomreja.bg

Чисто нов микробус, специализиран за хора с увреждания, е осигурен на община Гърмен от фирмата, спечелила обществената поръчка за доставката - "Строй комплект инженеринг БГ" ЕООД, с която бе сключен договор след проведения конкурс.

Специализираният транспорт за хора с увреждания на територията на община Гърмен е част от спечеления проект от администрацията по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. 

Проектът е за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Независим живот”, приоритетна ос 2, „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното изключване".

Чрез проекта на община Гърмен бе дадена възможност да осигурява и специализиран транспорт за ползващите услугите в „Общинския център” от всички населени места на територията на Гърменско. За обществената поръчка наскоро бе проведен конкурс, на който се явиха като кандидати пет фирми. 

Както писа ИНФОМРЕЖА, заради нередовни документи с пропуски и грешки в тях отпаднаха три от фирмите кандидати и на финалната права бяха класирани на първо място дружествата „Строй комплект инженеринг БГ" и „Специализирана автосервиз Мастерверк-Благоевград" ООД, предложили приемливи условия и цени за изпълнение на поръчката.

Условията в конкурса бяха за доставка на чисто нов микробус на дизелово гориво с 8+1 места и цена до 70 000 лева, който от няколко дни е вече факт.

В средата на месец юни кметът на община Гърмен Минка Капитанова подписа договор с Министерство на труда и социалната политика за изпълнение на проект по ОП ”Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, който осигурява на община Гърмен още 499 704 лв. за социални  дейности. Средствата вече се влагат за създаването на „Общински център за почасово предоставяне на социални услуги за хора в неравностойно положение".

Продължителността за изпълнение на проекта е 20 месеца, а срокът за предоставяне на социалните услуги е 18 месеца. 

"Чрез проекта ще се създадат условия за ефективно упражняване на правото на независимост и социално включване, като се намали и риска от зависимост от институционален тип грижи. Чрез реализирането му ще бъдат предоставени интегрирани услуги за хората с невъзможност за самообслужване и за хората с увреждания, като ще се съчетават комплексни действия в посока осигуряване на дългосрочна грижа, включително и социални здравни услуги в общността или в домашна среда”, поясни кметът на Гърмен Минка Капитанова. 

Нуждаещите се ще могат да се възползват и от услугите на две медицински сестри и психолог, които ще бъдат назначени на половин щат.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Hiusein20:15 - 19.10.2016
Браво само напред по делата се познава добрият човек
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK