Община Гоце Делчев участва в кампанията „Да изчистим България за един ден”

снимка: Община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев ще се включи в националната инициатива „Да изчистим България за един ден”, съобщиха от кметството. Почистването ще се проведе утре. В дните на кампанията достъпът до депото за твърди битови отпадъци в Гоце Делчев ще бъде свободен за всички транспортни средства, които ще участват в акцията, а за количествата депонирани отпадъци няма да се плащат такси.

В община Гоце Делчев вече има изградени традиции по отношение на организирани кампании за почистване. Всяка година се провежда традиционното пролетно почистване, в което се включват все повече хора. Служителите в общинската администрация, организации, фирми, учреждения и жители на града и селата са заявили, че ще подкрепят инициативата.

На всички, които ще участват в почистването, ще бъде оказано съдействие от страна на общинската администрация, която е осигурила  достатъчно количество чували, ръкавици, както и превоз до депото. Обявен е и телефон за заявки на материали - 0751 / 6 00 70.

Кампанията “Да изчистим България за един“ бе подета от телевизия БТВ през 2011 година, но е част от световно движение за изчистване на планетата, стартирало преди 4 години в Естония. Министерството на околната среда и водите е партньор на инициативата.

 

КОМЕНТАРИ

глюпости16:16 - 11.05.2012
грешно си разбрал смисъла на репортажа пич , това е в следстввие на развъртяно мислене
до 32116:14 - 11.05.2012
ще ти се но не е така Г. Делчев е един от най чистите градове в България с мундари и беодговорни жители
32115:59 - 11.05.2012
това да е реакция след вчерашния репортаж по btv, в който показаха боклуците в града и безхаберието за чистотата на Москов
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK