Община Гоце Делчев спечели 430 825 лв. по проект "Културна мозайка "Неврокопски панаир"

Владимир Москов - кмет на Гоце Делчев, снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов подписа днес договор за изпълнение на проект „Културна мозайка „Неврокопски панаир” в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Проектът бе спечелен от община Гоце Делчев в партньорство с Народно Читалище „Просвета” – Гоце Делчев в конкуренция за допустими бенефициенти от 86  общини, кандидатствали също за безвъзмездна финансова помощ по приоритетна ос 1, в частта "Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”.

Стойността на безвъзмездната финансова помощ по спечеления проект е в размер на 430 825 лв. и срок за изпълнение 24 месеца. Проектът предвижда провеждане на тридневен фестивал на културата и занаятите в Гоце Делчев и е базиран изцяло на участие на публиката във всички събития. Според проекта действията по време на тридневния фестивал ще се развиват на няколко сцени, като на основната ще има различни певчески и танцови групи, а в различни шатри посетителите и гостите на града ще могат да изучават техниките на рисуване, танцовите стъпки характерни за различните танци, актьорско майсторство, да се научат да произвеждат традиционни местни сувенири от глина, камък и други материали. 

Местната управа обсъжда две възможности за провеждането на значимото за Гоце Делчев събитие - на площада около Културния дом и централната улица "Търговска", по която ще бъдат разположени шатрите и минисцените, или градския парк, отново с една голяма сцена и множество по-малки сцени и шатри.

В ранна пролет или през есента на 2012 г. се предвижда да бъде проведен Фестивалът на неврокопската култура и занаятите в Гоце Делчев, като в рамките на проекта ще бъде закупено модерно сценично оборудване - озвучителна техника, светлинни ефекти и модулна сцена за изява, съобщи за Инфомрежа кметът Владимир Москов.

 

КОМЕНТАРИ

ДПС11:23 - 10.08.2011
Не мисля, че в ДПС има умни хора, вече не. Всички там се влияят от мнанието на Доган, той им нарежда какво да правят, как да живеят и гласуват, а те по-надолу по веригата заповядват на простите хорица това което е заповядано на тях. Отвратен съм от тази партия. Жалко за отрудения народ.
До Браво и ДПС10:09 - 10.08.2011
Защо ли имам чувството, че вие двамата не живеете в Г.Д? Правителството не деляло кметовете - глупости за търкалета... Контролираната от ГЕРБ КЗК спря спечелени проекти за над 10 милиона за Гоцето лева с личното усърдие на депутата Гошето Андонов. С 300 бона се опитват да замажат положениео. Какво ще кажете за тая обективност? ДПС не са толкова малоумни да го изберат, защото знаят какво ги чака след това. Не използвайте тази абривиатура ДПС. Там има доста умни хора, не е само хитрецът Доган или това даскалче - новия им лидер от Брезница.
гербер от ГД16:37 - 09.08.2011
и аз реших така
Слава16:36 - 09.08.2011
Аз няма да гласувам за Андонов за кмет , ще гласувам само за президент на ГЕРБ

FACEBOOK