Община Гоце Делчев сключи два договора за саниране на жилища

снимка: infomreja.bg, архив
Община Гоце Делчев сключи два договора с регистрирани Сдружения на собствениците във връзка с Националната програма за енергийна фективност на многофамилни жилищни сгради. Договорите бяха подписани днес от кмета на община Гоце Делчев. Предстои те да бъдат обработени в Областната администрация в Благоевград, след което, при одобрение, ще бъде сключен тристранен договор между общината, областния управител и Българската банка за развитие, с който на практика ще се даде старт на процедурата по саниране на сградата. 
 
Одобрени са: 
 
- Сдружение на собствениците „гр. Гоце Делчев, жк Дунав бл. 18, бл. 19, бл. 20, бл. 21 вх А, бл. 21 вх Б, бл. 22”. В него влизат пет блока, единият от които е с два входа, а общият брой на самостоятелните обекти е 109 броя. Всички блокове са изградени по строителна система за едропанелно жилищно строителство (ЕПЖС). 
- Сдружение на собствениците „гр. Гоце Делчев, ж.к. „Дунав”, бл. 13, бл. 14, бл. 15, бл. 16, бл.17”. В него влизат пет блока с по един вход, а общият брой на самостоятелните обекти е 102 броя. Всички блокове са изградени по строителна система за едропанелно жилищно строителство (ЕПЖС).
 
В момента в процес на подготовка са документите на още 10 такива сдружения.
 
От началото на кампанията до момента кметът на общината Владимир Москов, заместник-кметът Валери Сарандев и техният екип, който се занимава с работата по Националната програма за енергийна фективност на многофамилни жилищни сгради, са посетили лично повече от 8 събрания на живеещите в допустимите блокове.
 
"Участвали сме във всяка среща или събрание, на които са ни поканили. Ще се отзовем на всички покани, които получим и от тук нататък", увери градоначалникът. Той допълни, че заедно със заместник-кмета Валери Сарандев и останалите специалисти от общинската администрация са на разположение за всякакви въпроси във връзка с програмата и ще продължат да оказват пълно съдействие на всички, които имат желание да се включат. 
 
 

КОМЕНТАРИ

Илия Григоров12:03 - 12.06.2017
След много умуване започнаха санирането я Гр. Гоце Делчев на улица Дунав бл.12. Едва го започнаха и го спряха.Стърчи едно скеле, налепена на половина страна и тук -там сменена дограма.За жалост и аз съм един от "щастливците", на които старата, ръждясала и корозирала дограма не беше подменена. Предполагам,че е трябвало да подменят изцяло дограмата, но това на практика не е така. Моля,споделете и вашето мнение по този въпрос.
гражданин01:25 - 25.02.2015
Депутатите от ГЕРБ в цялата страна се утрепаха да работят по тази кампания само нашия гривак Андонов го няма в календара в Гоце Делчев червените си правят предизборна кампания с националната прогграма на ГЕРБ за санирането . Е, бре Гошо затри ГЕРБ и това е .Браво на Москов и Сарандев ,който си го може си го може и на изборите ГЕРБда не се сърдят за резултатите ще гласуваме всички за Москов. Дано повече живеещи в панелките се облагодетелстват от тази програма .
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK