Дават старт на мащабен ремонт на улици в Банско и Добринище

Снимка: Infomreja.bg

Очаква се проектът да завърши през 2021 г.

Дават старт на мащабен проект по рехабилитация на улици в Банско и Добринище.

Утре в 10 ч. ще бъде открита строителна площадка за обекта на ул. ,,Цар Симеон“ пpи кръстовището на ул. „Цap Симеон" и ул. ,,Патриарх Евтимий" (пътя Банско-Гоце Делчев).

По-късно – в 10,30 ч. започва и работата на ул. „Г. Темелков“ в Добринище.

Проектът се изпълнява по договор за рехабилитация на улична мрежа в гр. Банско на ул. „Цар Симеон" между кръстовищата с ул. „България" и ул. „Патриарх Евтимий" (път II-19), ул. „Глазне" между кръстовищата с ул. „Пирин до ул. „Патриарх Евтимий" (път II-19) и ул. „България" между кръстовищата с ул. „Цар Симеон" до ул. „Патриарх Евтимий" (път II-19) и рехабилитация на улична мрежа в гр. Добринище - ул. „Георги Темелков", ул. „Александър Стамболийски" и ул. „Паисий Хилендарски".

Главната цел е да се подобри и укрепи улична мрежа и принадлежности и съоръжения към нея в т.ч. изграждане на озеленени участъци от уличното платно и липсващи тротоари. Насърчава се и социално приобщаване, намалява се бедността и икономическото развитие в селските райони. Създава се устойчиво социално-икономическо развитие на селските райони чрез подобряване на съществуващата инфраструктура и качеството на предлаганите услуги за населението в селските райони.

Обща стойност на проекта е 1 955 800,00 лева, от които 1 605 640 лева европейско съфинансиране, 62 283 348 лева национално съфинансиране и 35 66 811,03 лева частно съфинансиране.

Краят на ремонтните дейности е заложен за 13 март 2021 г.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., съфинансирана чрез Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони „Европа инвестира в селските райони".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK