Община Гоце Делчев с призив за спазване на мерките

Снимка: Infomreja.bg

Обръщение на Общинския кризисен щаб

Общинският кризисен щаб в Гоце Делчев се обръща към всички жители на общината с призив за стриктно спазване на засилените противоепидемични мерки. В обръщението се казва:

Уважаеми съграждани, изправени сме пред голямо предизвикателство, с което можем да се справим единствено заедно с отговорност и дисциплина.

Общинският кризисен щаб апелира към гражданите за отговорно поведение на всеки един при спазване на противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19, а именно:

- спазване на физическа дистанция най-малко от 1.5 метра на открито и закрито;

- ползване на защитна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата, в закрити обществени места, в т. ч. в лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, автогари, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп граждани, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и др.;

- всички лица, когато се намират в транспортни средства за обществен превоз, са длъжни да имат поставени защитни маски за лице или други средства, покриващи носа и устата;

- преустановяване провеждането на групови празненства на открито и закрито (в т.ч. сватби, годежи, кръщенета, концерти и други празненства);

- контролиране на достъпа до обществени места и търговски обекти за недопускане на струпване на хора и спазване на минималната физическа дистанция;

- ползване на защитна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места - пред търговски обекти, банкомати, заведения за бързо хранене и др.

- всяко лице с прояви на остри респираторни проблеми (повишена температура, кашлица, затруднено дишане, загуба на обонянието, нарушение или загуба на вкус и други) да се изолира и да потърси лекарска помощ.

Основният начин за предпазване от COVID-19 е спазването на висока лична хигиена и физическа дистанция.

БЪДЕТЕ ОТГОВОРНИ КЪМ СЕБЕ СИ И ДРУГИТЕ!!!

На територията на община Гоце Делчев ще се извършват ежедневни проверки за спазване на противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19 от органите на Регионална здравна инспекция-Благоевград, РУ „Полиция“- Гоце Делчев, Българска агенция по безопасност на храните – служба Гоце Делчев, и Общинска администрация – Гоце Делчев.

При установяване на нарушения ще бъдат налагани административни наказания - глоби.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK