Община Гоце Делчев с приет бюджет за 2012 година

снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg

С 24 гласа "за" и пет "въздържал се" приеха бюджета на Община Гоце Делчев за 2012 година. С "въздържал се" гласуваха народните избраници Димитър Попов, Иван Белянов, д-р Елена Аврамова, Салих Бюковян и адвокат Костадинка Богданова.

Общият размер на бюджета е 20 млн. лв. От тях малко над 4 млн. лв. са предвидени по спечелени от Общината европроекти. Държавната субсидия е в размер на 10 048 510 лв., а от местни данъци и такси се очаква в хазната да постъпят около 6 милиона лева.

На днешното заседание бяха приети още делегираните бюджети за 2011 година на селата Корница, Лъжница, Брезница и Мусомища, отчетът за касовото изпълнение на бюджета на Община Гоце Делчев за миналата година, както и отчетът на отдел “Местни данъци и такси" за извършените проверки през 2011 г. на физически и юридически лица, подали декларации за освобождаване от такса за услугата „сметосъбиране и сметоизвозване”.

По време на сесията бе докладвано, че за 2012 г. 13 физически лица с частни имоти на територията на община Гоце Делчев, които няма да се ползват през настоящата година, вече са подали в срок и по надлежния ред декларации за освобождаване от налозите за сметосъбиране и сметоизвазвозване.

Съветниците утвърдиха общата численост на общинската администрация в Гоце Делчев да бъде сведена до 75 души, гласуваха и съкращенията и уволненията на общо 15 щатни и нещатни административни служител. На този етап обаче все още не са ясни имената на общинарите, които ще бъдат освободени от работа.

Усилено се говори, че на заседанията на всички комисии е бил предложен за освобождаване директорът на дирекция "Териториално селищно устройство" - инж. Тодор Домузов. Кметът Владимир Москов заяви, че намаляването на числения състав на администрацията се налага в изпълнение на новия класификатор и въвеждането на т. нар. "електронно правителство“ за упражняване на по-голям финансов контрол, по-добри и по-качествени услуги на жителите на община Гоце Делчев.

Общинските съветници приеха на днешното заседание и Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост за 2012 г., стратегията за управление собствеността на общината за периода 2012 – 2015 година и план за работата на Общинския съвет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK