Общинският кризисен щаб в Гоце Делчев призовава за отговорно отношение към противоепидемичните мерки

Снимка: Infomreja.bg

Тревога буди тяхното пренебрегване

Скъпи съграждани, в последните два дни се забелязва едно сериозно пренебрегване на противоепидемичните мерки от страна на хората в града, което за нас е напълно необяснимо. На фона на ненамаляващите случаи на заразени с коронавирус в страната и на растящите случаи в Гоцеделчевския район, все повече хора започнаха да не спазват задължителната физическа дистанция и да не носят маски в затворени помещения, което е абсолютно задължително. 

Отмяната на забраната за носене на маски касае само откритите публични места. При влизане в магазин, институция или друга офис сграда, е задължително да се носи маска. Констатираме, че е намален и контролът от страна на собствениците на търговски обекти в тази посока. Докато в някои магазини на входа се прави проверка и не се допускат лица без маски, в други изобщо не се обръща внимание на този въпрос.

Общинският кризисен щаб се обръща към всички с апела да не се допуска такова безотговорно отношение. Не трябва да се отпускаме точно сега, когато случаите на заразени хора в района вече са няколко и има вероятност да се увеличават. Разхлабването на някои мерки не означава, че опасността от заразата е преминала и че животът може да продължи, както преди. 

Отправяме апел към собствениците на търговски обекти и институции да упражняват строг контрол и да не допускат неспазване на противоепидемичните мерки.

Призоваваме ви - бъдете отговорни, пазете себе си, близките си и хората около вас!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK