Председателят на Ротари клуб-Гоце Делчев, предаде на кмета на Гърмен новия ротариански обект „Музей на открито“

Инж. Денис Шенгов /с бялата риза/ предаде на кмета Минка Капитанова новооткрития обект "Музей на открито", снимки: Infomreja.bg

Членовете на Ротари клуб-Гоце Делчев, тази вечер се събраха в гърменския квартал „Заграде“ за официалното откриване на новата ротарианска придобивка - изпълнения пореден проект - "Музей на открито".

Веднага след откриването председателят на ротарианците, инж. Денислав Шенгов, предаде готовия обект на кмета на община Гърмен, Минка Капитанова, със заръката красивата придобивка да бъде добре стопанисвана, поддържана и пазена от местните жители и туристите, които в бъдеще ще я посещават.

Откритият музей бе направен около прочутите 600-годишни чинари със събраните пари от благотворителния коледен бал на ротарианците от Гоце Делчев, с подкрепата на община Гърмен и дарители. В красивия мини парк е монтирано осветление, поставени са пейки, беседка с описания за чинарите и атрактивните забележителности в общината, съоръжения за поливане, изградени са алеи и каменни зидове.

"С радост, благодарност и гордост приемам това бижу, което ще краси пространството около вековните чинари, ще служи за отдих и почивка на местните хора и на многобройните туристи, които спират тук и с интерес разглеждат уникалните вековни дървета. Общината поема ангажимента за поддръжката и опазването на новата придобивка, която стана възможна благодарение на инициативата на прекрасното ротарианско семейство, на дарители и, разбира се, с подкрепата на общинската администрация. Поемам ангажимента скоро тук да бъде изградена и чешма, за която подготовката е направена и тя скоро ще бъде част от интериора на открития музей", заяви кметът на община Гърмен, Минка Капитанова, на тържеството около вековните чинари, което събра много жители на Гърмен, кметове, общински служители и журналисти.

Инициативата и за тази полезна и поредна придобивка е на Ротари клуб - Гоце Делчев, която е била предварително съгласувана и с кмета на общината, Минка Капитанова.

Проектът "Открит музей" бе представен на миналогодишния благотворителен коледен бал от хотелиера Николай Панчев, по време на който от дарения и търгове бе събрана сумата от 17 700 лв. При представянето на проекта Панчев заяви, че двата вековни чинара са истинска атракция, че ежедневно при тях спират автобуси и леки автомобили с туристи, които ги разглеждат с интерес и си правят при тях снимки за спомен.

“Определено си заслужаваше да вложим средства за реализиране и на този наш ротариански проект, който наистина ще превърне района около вековните чинари в Гърмен в ценен туристически музей на открито", сподели на официалното откриване Николай Панчев.

Кметът Минка Капитанова пък припомни, че преди четири години единият от 600-годишните чинари в гърменския квартал "Заграде" спечели първото място в конкурса "Дърво на годината" и второ място в класацията "Европейско дърво на годината".

Следващата инициатива на ротарианците от Гоце Делчев е със събраните средства на предстоящия благотворителен бал 2017 да бъде изграден зелен кът в МБАЛ "Иван Скендеров".

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK