Община Гоце Делчев с 11 проекта по програмата България–Македония

Валери Сарандев, снимка: infomreja.bg, архив

Общинският съвет в Гоце Делчев одобри представената от заместник-кмета Валери Сарандев програма за кандидатстване с проекти по трансграничната програма България - Македония. На заседанието народните избраници одобриха 11-те предложени  проекта, които основно са насочени към строително-монтажни дейности в училища, детски заведения и читалищата на територията на общината.

С  водеща община Кратово, Македония, и общ бюджет от 500 000 евро община Гоце Делчев ще кандидатства за финансиране на корекция и построяване на диги на река Туфча.

С общ проект по трансгранично сътрудничество ще участват ОДЗ ”Джани Родари" в гр. Гоце Делчев и детско заведение в град Берово за финансиране на строително-ремонтни дейности, подмяна на дограми, изграждане на котелно помещение и други. Общата стойност също е 500 000 евро.

Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Гоце Делчев и Трето ОУ в гр. Щип ще участват със съвместен проект с общ бюджет 500 000 евро. Със средствата за българската страна от проекта ще бъде извършен ремонт и пълно обновяване на двуетажна сграда в бившия пионерски лагер в местността „Попови  ливади”.

Със съвместни проекти с детски заведения от Македония за безвъзмездно финансиране по програмата ще кандидатстват и детските градини "Слънце" и "Снежанка", съобщи заместник-кметът Валери Сарандев.

Второ ОУ в Гоце Делчев и Трето ОУ в гр. Виница, Македония, кандидатстват за общо финансиране от 120 000 евро, с които ще бъдат направени нови подови настилки и ще бъде закупено пълно оборудване на двете учебни заведения. Читалище "Петко Р. Славейков" в с. Брезница и читалище в гр. Щип също кандидатстват съвместно с проект за 300 000 евро за саниране, ремонт на покриви и ново оборудване.

 

КОМЕНТАРИ

Бръмбар11:33 - 01.03.2013
След гафа с джамията от Общината имат имидж за спасяване...
Читател11:27 - 01.03.2013
Предварително се извинявам. Пиша това не за да ви обидя. Моля ми престанете да пренаписвате една и съща новина по няколко пъти. Това го писахте още преди дни. Това е обида към нас читателя. Много му харесва вашият сайт но ако няма какво да пишете недейте да претопляте стари манджи.
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK