Община Гоце Делчев обсъжда съвместни проекти с водещи ендокринолози за профилактика на диабета

Снимки: Община Гоце Делчев

“Грижата за здравето не е само личен проблем на гражданите, но е и един от приоритетите в социалната дейност на община Гоце Делчев. Привличането на лекари в местната болница и организирането на профилактични прегледи с участието на водещи специалисти е традиция, която ще разширяваме”.

Това заяви кметът на община Гоце Делчев, Владимир Москов, пред екип на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към ВМА – София. Той обсъди заедно с медицинските специалисти възможностите за общи проекти във връзка с профилактика на диабета и заболяванията на щитовидната жлеза.

Срещата се състоя в неделя, след като предния ден специалистите по ендокринология - акад. Ивона Даскалова - национален консултант по ендокринология, и нейният екип: д-р Цветелина Тотомирова – гл.асистент, д-р Мариана Йончева-Михайлова, д-р Мила Арнаудова, заедно с д-р Румяна Хаджиева – ендокринолог в МБАЛ „Иван Скендеров“, прегледаха над 200 души в Гоце Делчев. Прегледите бяха безплатни за пациентите.

Както ИНФОМРЕЖА писа, интересуващите се от болестта диабет получиха обстойни отговори на своите въпроси лично от акад. Даскалова.

Инициативата за идването на екипа в Гоце Делчев беше на д-р Румяна Хаджиева, която от началото на тази година работи във Вътрешното отделение на гоцеделчевската болница. Нейното предложение беше подкрепено от община Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK