Коледен базар създаде празнично настроение и препълни площада в Сандански

Снимки: Община Сандански

Всички детски градини и училища на територията на община Сандански от месец се подготвят и изработват коледни украси, предмети, елхички, сурвачки, картички и всякакви коледни сувенири, които днес бяха подредени на площада в Сандански на благотворителния базар, организиран от община Сандански.

Младежи и деца, празнично пременени като Дядо Коледа и Снежанка, с много вкус и настроение аранжираха празничните си базарчета, които отрупани с ръчно изработени играчки привлякоха санданчани, които искат да помогнат и да внесат настроение в домовете си.

Коледният благотворителен базар откри заместник-кметът на община Сандански Зорица Органджиева, която пожела на всички да бъдат здрави, по-добри и винаги готови да помогнат.

Събраните средства всяко училище ще оползотвори за своите нужди и каузи. Първо ОУ „Св. Климент Охридски“ ще използва средствата за изработването на бронзова статуя на своя патрон Св. Климент Охридски, Второ ОУ „Христо Смирненски“ ще бъде в помощ на деца със специални потребности.

Всеки, закупил коледен предмет от традиционния вече Коледен благотворителен базар, не само ще украси своя дом с ръчно изработена вещ, а и ще помогне Коледа да бъде още един повод всички да са по-добри и усмихнати. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK