Община Дупница внася проект за интегрирания градски транспорт

Снимка: Infomreja.bg, архив

До 31 юли Община Дупница ще внесе в МРРБ проекта за интегрирания градски транспорт, в който е включен и инфраструктурата на социалните жилища. Това е крайният срок, след което започва разглеждането на документите. "Приключваме с документацията и изчистваме някои подробности, за да сме готови в срок. Най-късно до средата на месец септември трябва да е одобрен проектът и сключим договора за финансирането. Веднага ще бъде обявена процедурата по избор на изпълнител на инженеринг, за да стартират същинските дейности", каза зам.-кметът по европроектите Красимир Георгиев.

Социалните жилища бяха изградени по европейски проект, като държавата трябваше да осигури средствата в размер на 1,2 млн. лева за инфраструктурата още през миналата година. Проведена бе процедура по избор на изпълнител и такъв бе избран, но в крайна сметка се оказа, че от държавата няма да отпуснат парите за това и средствата ще бъдат от Общината.

Докато не започне изграждането на инфраструктурата на социалните жилища, бетонови шахти ще бъдат поставени в района. Те се произвеждат изцяло от строителния отдел на Община Дупница и ще бъдат положени 24, колкото са всички шахти в самите жилища и в района.

"Предвидени са и са на склад чугунени капаци за шахти. Още първият ден, когато бяха монтирани 4, същата нощ изчезнаха и 4-те. Затова преценихме да направим бетонови такива, докато се изгради инфраструктурата там и достъпът все пак ще бъде ограничен, а посегателствата по-трудни. Практикуваме с бетонови капаци последните 2 години и по другите райони на града", обясни началникът на строителния отдел инж.Иван Бельов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK