39 са глобените собственици на „арестувани“ коне в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Съставиха 206 предписания на дупничани за различни нарушения

39 са санкционираните собственици, чиито животни са били заловени и прибрани в животинския обект, който изгради Община Дупница.
 
Предимно санкционираните са заради свободно пуснати коне, но има и от други животински видове. Както е известно, за всяко животно се плаща по 20 лв. за залавяне и 25 лева на всеки 24 часа за храна, отделно се налага акт от Контролното звено в размер от 100 до 400 лева.
 
206 са пък направените различни предписания по жалби и сигнали на граждани за различни нарушения - строителни или други материали на тротоари, разлепени рекламни флаери на непозволени места, вдигане на шум в заведения в забранените следобедни часове, както и 11 за нарушаване на тишината след 22 часа.
 
По време на ежегодната кампания за премахване на излезли от употреба автомобили, паркирани на места за обществено ползване са съставени 31 предписания и преместени от собствениците им в указания срок до 14 дни.
 
Над 60 пък са глобите за паркиране в зелени площи и по тротоари, като най-често нарушения са установени в района на ж.к. Бистрица.
 
Най-сериозен остава проблемът с установяване гражданите, които изхвърлят големи количества отпадъци на нерегламентирани места. Десетки са сметищата, където основно се изсипват строителни материали, но най-често това се извършва в тъмните часове на денонощието.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK