Община Дупница стартира проекта за Младежки дом, превръща го в Исторически музей

Снимка: Infomreja.bg

Общата сума на дълга е до 708 883 лева, които са предназначени за осигуряване на средствата за дейностите

Публично обсъждане на намерение за поемане на дългосрочен общински дълг от Община Дупница ще има на 22 юли. Причината е - финансиране на частта от собствени разходи по проект „Преустройство и смяна на предназначение на Младежки дом в Градски исторически музей – гр. Дупница“.

Общата сума на дълга е до 708 883 лева, които са предназначени за осигуряване на средствата за дейностите, предвидени в бизнес плана за финансиране чрез финансови инструменти /кредит/. Най-голямо перо е заложено в дейностите за СМР - 444 883 лв., както и доставка на съоръжения и оборудване 130 800 лв.

Общата стойност на проекта е 2 178 883,20 лв., като има задължително финансово самоучастие. 1 470 000 лева е сумата на безвъзмездната финансова помощ. Исторически музей-Дупница ще бъде единственото място на територията на общината, което ще даде възможност на жителите и гостите на града да се запознаят с експозиции – археология, етнография, зала за временни и гостуващи изложби и други.

Отделно от това в проекта е заложено и зала за аудиовизуални презентации, която ще предоставя възможността на посетителите на музея да придобият знания чрез разработени аудиовизуални продукти - 3D анимации, филми, холограмни модели и други.

Към съпътстващата инфраструктура на Музея ще има детски образователен център, магазин за сувенири, кафе, като в рамките на дейностите ще се ремонтира и съществуващата ритуална зала. Общата планирана продължителност на дейностите предвидени в проектното предложение е 12 месеца

Обсъждането ще бъде в заседателната зала на 22.07.2020 година (сряда)  от 12.00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK