Училището в Дъбница с нова спортна площадка

Снимка: Обединено училище "Христо Ботев"

Още един забележителен ден записаха в календара си за учебната 2017/2018 учебна година ученици, учители и директорът на Обединеното училище "Христо Ботев" в гърменското село Дъбница Илия Цацев.

27. октомври 2017 година ще бъде запомнен и от всички младежи в селото с официалното откриване на дългоочакваната нова спортна площадка в училището в Дъбница, чието строителство започна на 30. юни тъй като  самата модерна площадка ще бъде ползвана и от местните млади спортисти.

Площадката, представлява футболно игрище и е част от един по-голям проект, включващ още едно баскетболно и едно комбинирано игрище  за волейбол и хандбал. Оборудването е модерно и съвременно – изкуствена трева с дебелина 6 см, съчетана с гумени гранули, които не позволяват износването, както и евентуални травми. Осветлението е изключително икономично, което е постигнато с LED лампи с 2 400 вата излъчвана мощност.

На тържественото мероприятие присъстваха заместник-кметът на община Гърмен – Вили Цветкова, кметът на село Дъбница – Синем Бекирова, старши експерт по физическо възпитание и спорт към РУО – Благоевград –  Борислав Иванов, изпълнителят на проекта – Бисер Узунов, които прерязаха лентата, дадоха старт и пожелаха дълго и ползотворно използване на спортното съоръжение.

Директорът на училището Илия Цацев запозна присъстващите с цялостния проект и изтъкна, че началото е положено със средства изцяло от бюджета на училището, но се надява в по-нататъшното му реализиране да се включат и други институции.

Откриването се превърна в своеобразен празник за учениците, учителите и младежите от селото. То беше съчетано и с богата фолклорна и спортна програма, кулминацията на която бе атрактивната футболна среща между ученици и учители от училището.

 

КОМЕНТАРИ

DEBREN18:34 - 31.10.2017
БРАВО НА ИЛИЯ ЦАЦЕВ ТОВА КОЕТО РЕШИ ГО ПРАВИ НАПУК НА НА НЕЗНАИНИЯ ЕВРОДЕПУТАТ АСИМ АДЕМОВ КОИТО МУ СПРЯ ЕВРОПРОЕКТА НО ИЛИЯ ЦАЦЕВ ПОКАЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ ПО ГОЛЯМА ОТ НЯКОИ ТОТАДЖИИ
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK