15 септември се превръща в празник за учениците от Банско

Снимка: Infomreja.bg

На градския площад в Банско ученици, учители и родители ще открият началото на новата учебна година. Вече стана традиция деца от всички учебни заведения в града да се съберат и да превърнат 15. септември в тържество.

Ремонтните дейности в учебните заведения са приключили, като текат последни приготовления за посрещането на учениците.

В Община Банско за първи път прекрачват прага на родното училище 131 първокласници, от които 104 са в общинския център. 1788 ученици са ангажирани в общинската образователна система, като от днес започват да функционират мобилни екипи, осъществяващи посещения по домовете на деца, които са отпаднали от училище.

С решение на Министерски съвет бе приет Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Екипите за обхват осъществяват дейности за интервенция, компенсиране и превенция спрямо трите основни групи - деца в задължителна предучилищна възраст и ученици в задължителна училищна възраст, които досега не са обхванати в образователната система; ученици в задължителна училищна възраст, отпаднали от училище, както и деца и ученици в риск от отпадане.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK