Кюстендилският площад се превърна в разкошна овощна градина (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

За 10-а поредна година кюстендилският площад се превърна в разкошна овощна градина, изпълнена с черешови произведения. Разнообразието от сортове череши и невести в кюстендилски казмири впечатляват кюстендилци и гости на града.

Уникални творби от истински череши, занаятчийски произведения, черешови сладка и сиропи могат да се видят в тазгодишния Празник на черешата, който официално бе открит в града под Хисарлъка.

Празника уважиха Петър Паунов – кмет на община Кюстендил, игуменът на Рилската света обител Адрианополският епископ Евлогий, Михаела Крумова – председател на ОбС – Кюстендил, Виктор Янев – областен управител на Кюстендил, Ивайло Константинов – народен представители от 10-и многомандатен избирателен район – Кюстендил, омбудсманът Мая Манолова и много други.

Привествие отправи директорът на Института по земеделия проф. д-р Димитър Домозетов, който представи сортове череши, отглеждани и култивирани в Института. 

Предстои традиционния конкурс за най-атрактивен черешов щанд и най-атрактивна череша, в който тази година ще се представят  29 участници. Фолклорният празник „Черешчица род родила“ и концертът на група "Б.Т.Р." също са част от проявите днес.

За утре е предвидена кулинарната надпревара „Череши в кухнята“ със специалното участие на Иван Звездев. 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Проф. Димитър Домозетов, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK