Червените съветници поискаха комисия за контрол на ремонта в центъра на Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Червените съветници в Благоевград, подкрепени от депутата Николай Бошкилов, поискаха временна комисия за контрол на дейностите по реновиране с европейски пари на площада и подплощадното пространство.

Предложението за комисията, в която да участват местни парламентаристи от всички партии, е депозирано пред председателя на ОбС и в администрацията на кмета Атанас Камбитов.

"Площад "Георги Измирлиев - Македончето" е изграден преди 30 години и представлява културна и историческа ценност за благоевградчани. С изпълнението на предстоящата реконструкция, следва да се гарантира, че площадът, изграден по време на Дипломатическия корпус, ще запази съществуващия си архитектурен вид и цялост. С оглед големия обществен интерес към извършваните ремонтни дейности, е необходимо да се гарантира качествено изпълнение на строително и монтажните работи, съответно качество на вложените материали, отговарящи на изискванията на всички европейски стандарти", се сочи в предложението за временна комисия, внесено от социалистите Милан Богдански, Гергана Янчева и Антон Асиски.

Депутатът Бошкилов се надява, че всички съветници в Благоевград ще подкрепят създаването на комисия, тъй като това не е политически популизъм, както сочат от ръководството на Общината в Благоевград.

"Независимо от коя партия сме, трябва да отстояваме обещанията, дадени пред избирателите ни, пред нашите съграждани", заяви народният избраник. Той категоричен, че по същия начин ще се действа и при изгражането на депото за отпадъци край село Бучино, акто стартира процедурата по осъществяване на инвестиционното намерение.

Преди две седмици народният избраник излезе с официална позиция по случая и заяви, че за своя сметка ще изиска експертизи относно качеството и здравината на влаганите при ремонта строителни материали и плочки. Бошкилов подчерта, че той и съпартийците му не са срещу обновяването, но се опасява от допускане на нарушения и некачествено изпълнение на дейностите, както даде пример с проблеми на благоевградчани след саниране на някои от сградите в града.

"Без да съм споменавал конкретна фирма-изпълнител на ремонта, изненадващо за мен, а и за колегите ми, благоевградски предприемач се оправда публично, че не е братовчед на кмета Камбитов. Визирам бизнесмена Михаил Камбитов, чиято фирма е в строителния консорциум, спечелил европейския проект на стойност 13 милиона лева. Това показва, че се страхуват от гражданския контрол, коментира Бошкилов.

"На основание член 45 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинската администрация, внасохме предложението за създаване на временна комисия за обследване и контрол върху изпълнението на реконструкцията на площадното, подплощадното пространство и фонтаните, художествено осветление в централна градска част между сградите на Общинска администрация - Благоевград, Регионалната здравна инспекция, сградата на АУБ и хотел „Ален мак“. Предлагаме съставът на Комисията да е от представители на всички политически партии и сдружения в Общинския съвет и същата да осъществи обществен контрол по изпълнението на обекта до приключване на всички ремонтни дейности", заявиха от БСП в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK