Община Дупница ще получи 400 046, 54 лева за изграждането на нов Център за настаняване от семеен тип

Снимка: Infomreja.bg

Община Дупница ще получи 400 046,54 лева по Оперативна програма "Региони в растеж" за изграждането на нов Център за настаняване от семеен тип. Той ще бъде изцяло за деца и ще бъде с обем от 12 места за деца и младежи до 18 години.

Това стана ясно от писмо на зам.министъра на Регионалното развитие и благоустройство Деница Николова до кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев, което бе получено днес.

"Положителният отговор на нашия проект може само да ни радва. Цялата сума е безвъзмездна и е за ново строителство на този център, който трябва да бъде готов през 2019 година.

Функционирането му ще осигури социално включване и равен достъп до услуги на децата, настанени към момента в домове, включително и за децата с увреждания.

Намеренията са да бъде изграден в района на социалните жилища, в близост до другия Център за настаняване от семеен тип. Условията в центъра ще бъдат като в един нормален семеен дом-спални, всекидневна, кухня, бани, тоалетни.

Тези деца, които са лишени от семейния уют трябва да го усетят там, доколкото е възможно да го осигурим", обясни инж.Чимев.

Спални помещения, бани, тоалетни, всекидневни, кухня, перално помещение и други са предвидени за изграждане. Центърът ще бъде и напълно обзаведен на следващ етап, когато започне строителството.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK