Община Дупница осигурява работни места за хора в неравностойно положение

Методи Чимев, снимка: Община Дупница

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев продължава поетата от него политика да осигурява работни места за хора в неравностойно положение. Само преди няколко седмици стана ясно, че Дупница е в Топ3 в България на разкрилите най-много работни места за инвалиди със съдействието на Бюрото по труда в града.

До броени дни ще бъдат разкрити нови 12 работни места за хора с увреждания над 50 %. Те ще бъдат ангажирани за срок от 24 месеца по Националната програма “Заетост и обучение на хора с трайни увреждания”.

“Обществото трябва да бъде отворено към тези хора с техните проблеми и всеки според възможностите да помага. Никога не съм ги делил и няма да го направя, защото те са напълно равни като всички ни. Имаме около 30 човека досега, които сме ангажирали като общинско ръководство в различни сфери, включително и в администрацията и смело мога да кажа, че всеки един от тях е невероятен професионалист и безупречен служител", коментира Чимев.

Предвидените места са за юрисконсулт към общинската болница, за технически секретари, за Историческия музей и други.

"Борим се за абсолютно всяко работно място, което можем да разкрием. Няма да решим глобалния проблем с безработицата, но ако дори на един човек успеем да намерим работа, това осмисля много и те кара да продължиш”, заяви още кметът на Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK