Община Дупница обявява обществена поръчка за сондаж на кладенец в Бистрица

Снимка: Infomreja.bg

Експертите от отдел "Обществени поръчки" подготвят условията за участие на кандидатите в тръжната процедура

Община Дупница започна работа по обявяването на обществена поръчка за сондаж на кладенец за термоминерална вода в село Бистрица. Експертите от отдел "Обществени поръчки" подготвят условията за участие на кандидатите в тръжната процедура.

След 2-годишно обследване и проучване на подземните води в района на планинското село от екипа на едно от светилата в Европа проф. Костадин Щерев, през лятото на миналата година бяха обявени и резултатите за наличие на такива води на дълбочина около 1000 метра с дебит 50 л/сек и температура около 60 градуса.

"В рамките на няколко дни приключваме със съгласувателните процедури, които са задължителни по закон. Това е и причината да възложа на служителите да започнат работа по тръжните документи, още повече, че предвид сложната специфика на поръчката и дейността по нея ще отнеме по-сериозно време, за да бъде обявена съгласно българското законодателство.

Целта ни е 20-25 л/сек дебит, както обяви за оптимален вариант проф.Щерев", коментира инж.Чимев. Заложената за тази поръчка сума е в размер на 775 900 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK