Пожарната в Кюстендил със спешна нужда от доброволци

Снимки: Забелязано в Кюстендил

Трябват минимум 60 души, инструктажът ще се проведе от 12 до 12.30 пред сградата на РСПБЗН

Пожарната в Кюстендил се нуждае спешно от доброволци, които да се включат в потушаването на огромния пожар, който бушува на територията на Долно село и няколко места.

Всеки, който реши да помогне на пожарникарите трябва да е пред сградата на пожарната в Кюстендил в 12 часа, да е снабден с удобни обувки, туби, лопати и дълги ръкавици. Инструктажът ще се проведе от 12 до 12.30 пред пожарната.

„В момента има 12 пожара в Кюстендилско, Огнеброците не са спали 3 дни. От Сърбия идва голям пожар и скоро ще влезе в Трекляно, Ваксево Раждавица Ямен и на много други места. Трябват минимум 60 души.

Време е да покажем, че заедно можем, можем много, можем всичко“, обяви доброволецът Здравко Велинов и призова за активност от страна на кюстендилци.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, пожарът в кюстендилското Долно село погълна 15 къщи, изгоря и училището в центъра на населеното място. Пламъците избухнаха късно снощи в една от махали, а заради силният вятър той се пренесе на огромна площ.

Стигна и до центъра на Долно село. Вследствие на пожара в болницата в Кюстендил попаднаха и две жени, които са без опасност за живота и с обгазяване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK