Община Дупница купува компютри и лаптопи за децата от ЦНСТ

Снимка: Infomreja.bg

Това е факт след спечелен проект пред фонд "Социална закрила"

Община Дупница кандидатства и спечели проект пред фонд "Социална закрила" за подпомагане образователния процес на деца и младежи настанени в социални услуги.

Кметът инж. Методи Чимев и изпълнителния директор на Фонда Марина Сарадинова сключиха договорът, с който на Общината се предоставят 2440 лв. за закупуването на 3 лаптопа, 2 таблета и лицензирани софтуери към тях.

"В обстановката, в която сме покрай коронавируса и възможните дистанционни обучения в определени периоди и през новата учебна година, трябваше да намерим решение на въпроса с 5-те деца, които са настанени в ЦНСТ "Надежда", и които посещават училище.

Този проект даде тази възможност и от другата седмица, тези младежи ще имат достъп до нормален образователен процес и ще могат да се подготвят и в домашна среда. Лично аз се надявам, че няма да се стига отново до дистанционно обучение на учениците.

С наличната техника, която ще се закупи по този проект, 5-те деца ще могат да се подготвят по-добре и ще имат по-голям контакт с външния свят", коментира инж. Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK