Община Дупница финансира 12 двойки с ин витро процедури

Снимка: Infomreja.bg

Всички 12 двойки, които подадоха документи до Община Дупница за финансова помощ за ин витро процедури са одобрени. На второто си заседание днес, комисията с председател д-р Кирил Кирилов разгледа документите на кандидатите и всички отговарят на условията.

Докладната за отпускането по 1500 лева на двойките с репродуктивни проблеми ще бъде внесена още на тази сесия на Общински съвет-Дупница. "В бюджета са заложени 15 000 лева, а нужната сума е с 3 хиляди лева повече. Кметът на Дупница инж.Чимев потвърди, че нужната сума ще бъде отпусната от бюджета, за да се финансират всички 12 двойки.

В крайна сметка говорим за нищожни пари, резултатът от които е безценен. Искаме още на следващата редовна сесия да бъде утвърдено това, за да не губят хората време в преследване на мечтата си - да имат своя рожба", коментира зам.кметът на Дупница и секретар на комисията Крум Милев

Това е 5-ата кампания за подпомагане на такива двойки от общината, като 26 са бебчетата, които е известно досега, че са се появили на бял свят с финансовата помощ от кампанията. "Няма как да знаем колко точно са, защото някои родители не желаят да споделят, което е разбираемо. Но по-важното е, че има резултат, което радва всички ни, защото това са "бебетата на Дупница", заключи Милев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK