Община Бобов дол организира благотворителен концерт за малкия Самуил

Снимка: Infomreja.bg

Община Бобов дол организира благотворителен концерт за лечението на малкия Самуил.

Концертът е насрочен за днес, 19. януари с начален час 17,30 ч. в залата на НЧ „Просвета - 1903“.

В него ще вземат участие самодейци от НЧ „Миньор -2006“, НЧ „Просвета - 1903“, НЧ „Царичина - 2008“, НЧ „Пробуда - 1916“ с. Мало село, НЧ „Зора - 2001“ с. Мламолово, Орлин Делибалтов, Димана Боянова и Клуб по художествена гимнастика-Дупница с ръководител Радмила Христова.

Самуил Чавдаров Йорданов е роден в 30-та г.с. в тежко състояние, вследствие на което остава без кислород и в мозъка му му се образуват кисти. Те са причината за последващата диагноза - ДЦП, която до днес не позволява на него и родителите му да водят нормален начин на живот. Досега семейството е успявало да се справя с всички разходи по рехабилитацията му и прегледите в България, които за един месец са в порядъка на 2000 лв.

За съжаление рехабилитациите, които правят тук не се оказват достатъчни за напредването му, на Самуил се налага да посещава ежемесечно и рехабилитационен център Рибем в Турция. Рехабилитаторите в Турция не споделят мнението на колегите си, че той е „тежък случай” и дават големи шансове и надежди за неговото прохождане. 

За съжаление сумата за рехабиталитаците в Турция, възлизащи на 7000 турски лири месечно е непосилна за родителите. Една процедура е 350 лири на ден се правят две, двуседмичния курс е за 20/24 бр. От дарителската сметка за детето ще се плащат единствено и само те.

Всички други разходи - пътни, спане, храна в Турция, както и рехабилитации в България, прегледи и всичко свързано с лечението на Самуил поемат родителите.

Може да помогнете на малкия Самуил и с паричен превод:

Банкова сметка:

Банка ДСК ЕАД

гр. София, филиал „Сердика“

IBAN: BG27STSA93000024931514
BIC: STSABGSF 
Самуил Чавдаров Йорданов

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK