Община Благоевград закрива кинофестивала „Со Индипендънт” с прожекция на открито

снимка: Община Благоевград, архив

Община Благоевград ще закрие кино фестивала „Со Индипендънт” с две прожекции на открито. Фестивалът, който е част от „Пролетен фестивал на изкуствата-май 2015”, три поредни вечери представи прожекции на бележити американски автори в зала „Яворов”.

В последната, четвърта вечер от кино фестивала, благоевградската публика ще има възможността отново да види анимация за всички възрасти, но този път на открито, пред зала „22-ри септември“. Прожекцията ще започне от 20:30 часа.

Отново на открита сцена, от 21:30 часа финалният щрих ще бъде даден от филмовата лента „В търсене на Шугърмен“. Филмът  разказва невероятната история на Родригес, най-великата неосъществена рок звезда от 70-те. Двама известни продуценти го откриват в един бар в Детройт към края на 60-те.

Развълнувани от неговите изпълнени с чувство мелодии и пророчески текстове, те записват албум с вярата, че той ще му осигури репутацията на най-великия артист на своето поколение. Всъщност албумът претърпява неуспех и певецът потъва в неизвестност сред слухове за брутално самоубийство на сцената.

Но един незаконен запис попада в Южна Африка в условия на расова сегрегация и през следващите две десетилетия той става феномен.

Във филмът участват актьорите: Клерънс Авант, Малик Бенджелоул, Денис Кофий, Ева Родригес, Реган Родригес, Сандра Родригес-Кенеди, Стийв Роуланд, Майк Тиъдор Режисьорът Малик Бенджелу получава награда „Оскар“ за филма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK