Община Благоевград спечели съдебната битка за ремонта на онкоболницата

снимка: infomreja.bg, архив

Община Благоевград спечели съдебната битка срещу фирмата, стопирала ремонта и рехабилитацията на онкоболницата в Благоевград. Изходът от важното дело ще позволи реализацията на един от най-значимите европейски проекти в града.

До съдебния спор се стигна, след като един от участниците в конкурса за избор на изпълнител на строително-монтажните работи и доставка на медицинска апаратура по проекта, обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията резултатите от процедурата.

След като разгледа жалбата, КЗК се произнесе в ущърб на община Благоевград. Убедено в правотата на действията си, общинското ръководство защити правата си пред Върховен административен съд. Тричленен състав на ВАС излезе с окончателно решение, което е без право на обжалване в полза на общината.

Според върховните магистрати процедурата по възлагане на обществената поръчка е проведена по установения законов ред и правила и затова жалбата на фирмата е отхвърлена като неоснователна, а решението на КЗК е отменено. По този начин градът ще получи високотехнологична и модерна апаратура за лечение на онкологични заболявания и над 6 милиона лева няма да бъдат загубени и ще се усвоят.  

Очаква се в най-кратки срокове в Специализираната болница за активно лечение по онкология „Свети Мина”-Благоевград да започне работата по проекта, който е от изключително значение за областния град.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK