Община Благоевград ще помогне финансово на Съюза на слепите в града

Снимки: Община Благоевград

Кметът се срещна предколедно с членовете

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов се срещна днес с хора със зрителни увреждания, членове на Съюза на слепите в Благоевград.

Председателят на Съюза на слепите – г-н Лазаров, запозна кмета с дейността на сдружението.

Съюзът на слепите в България е сдружение с нестопанска цел за осъществяване на обществено полезна дейност. Главната цел на ССБ е защита на специфичните права и интереси на слепите граждани и тяхната интеграция в обществото. На територията на страната в сдружението членуват 11 821 граждани с увредено зрение. За Благоевградска и Кюстендилска област техния брой е 646 човека организирани в шест териториални организации в градовете- Благоевград, Кюстендил, Дупница, Петрич, Гоце Делчев и Разлог.

Териториална съюзна организация - Благоевград / наричано по-долу ТО - Благоевград/ обхваща териториите на общините Благоевград, Симитли и Кресна. В нея членуват 110 човека, като от община Благоевград са 87 членове. Актива на организацията се грижи и съдейства за рехабилитацията и социалната интеграция на своите членове.

Във връзка с получено писмо от Председателя на Съюза на слепите ТО - Благоевград, в което е изказана необходимост от финансово подпомагане, кметът реши средствата да бъдат заплатени от бюджета на Община Благоевград. С отпуснатите средства се подсигурява закупуване на помощно технически средства за слепите граждани от Териториална съюзна организация - Благоевград.

"Изключително се радвам, че съм тук сред Вас. Община Благоевград ще помага на своите граждани. Ще бъдем зад Вас и Вашите нужди. Бъдете здрави и спокойни! Нека Новата година бъде светла и щастлива!“, каза инж. Румен Томов.

Днес пред зала "22-ри септември" има организирана благотворителна кампания "Направи нещо добро" за хората със зрителни увреждания от "Сдружение достоен живот“.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK