Община Благоевград се включва в инициативата „Да изчистим България“

снимка: Община Благоевград, архив

Община Благоевград ще се включи за втора поредна година в националната инициатива „Да изчистим България“. Общинска администрация ще организира почистването на междублокови пространства, градинки и редица замърсени площи, като кампанията ще се проведе на 20 април.

През изминалата година Благоевград бе сред общините, които се включиха най-активно в националната инициатива, стартирала преди 4 години в Естония.

Общината призовава всички граждани, институции, учреждения, фирми, учебни заведения и неправителствени организации да се включат в екологичната инициатива и спомогнат града да се превърне в по-чисто и уютно място живот.

На 19 април, от 09:00 до 17:00 часа, на партера на община Благоевград ще бъдат раздавани ръкавици и други материали, с които доброволците да се включат в чистенето.

Събраните в чували отпадъци следва да бъдат разполагани до контейнерите за смет или на фиксирани сборни места, след което общинското дружество „Биострой“ ще ги извози своевременно.

От кметска администрация приканват всички организации, желаещи да се включат в инициативата да заявят своето участие до 16:30 часа, на 18 април, в стая 213 на община Благоевград  или на телефон 073/867780.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK