Община Благоевград се включи в инициативата "Aktiven.BG"

снимка: infomreja.bg

Община Благоевград се включи в инициативата "Aktiven.BG", чиято цел е да даде възможност на жителите да участват активно в подобряването на условията на живот в техните райони, като дават навременна и конкретна информация за забелязани от тях нередности. Системата осигурява чрез специално приложение за мобилни телефони или чрез уебсайта Aktiven.BG хората да подават сигнали към Общината. 

Гражданите регистрират нередност (напр. опасна сграда, паднал стълб, счупена пейка, теч на вода, висящи кабели), като посочват местоположението върху картата, дават кратко описание и прилагат снимки, ако разполагат с такива.

Община Благоевград ще проследява получените сигнали и ще отразяване статуса на тяхната обработка на уебсайта. Гражданите, подали сигнал, ще могат да наблюдават статуса на сигнала на уебсайта и ще получават имейл относно извършените дейности за отстраняване на нередността.

Проектът е иницииран от ЕСРИ България с официални партньори в лицето на Националното сдружение на общините в Република България и Съвета за устойчиво развитие и медийната подкрепа на Радио Витоша и сп. "Фасилитис".
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK