Казусът "Община за склад". ГЕРБ: протестът е политизиран, Общината: Сградата е за всички граждани

Снимка: facebook.com/aleksandar.n.petkov

"Община Благоевград, за разлика от предишните два мандата, е отворена за всички граждани"

В Благоевград „Демократична България и БСП са управляваща партия, а не опозиция, така, че протестът в града е изцяло политизиран. Именно това, че „ДА България“ ползва Общината за гараж, за да си държи плакати и тонколони, въпросът ни е кметът ли ви помага да правите протестите? Протестите в Благоевград са най-слабите в страната и това е точно заради неговите водачи“.

Това каза Красимир Роячки – член на структурата на ПП ГЕРБ в Благоевград, по повод казуса със съхранението на протестни лозунги и знамена в сградата на Община Благоевград.

За случая алармира член на МГЕРБ-Благоевград, Ал. Петков, който публикува в социалната мрежа клип и снимки как участници в протеста прибират през страничния вход на Общината материали, които се съхраняват в сградата.

Големият страх на господата от ГЕРБ е една тонколона, знамена и едно малко картонено надписче с „Оставка“. Очевидно 20 членове на ГЕРБ са се превъзбудили, каза Калоян Ханджийски – местен лидер на „Да, България“, общински съветник и редовен участник в протестите.

Преди около 10 дни, когато валяло дъжд, около 20,30 ч. протестиращите помолили охраната да приберат две знамена и колона в Общината, каза Хандийски пред бТВ.

Той обясни още, че охранителите са бивши български офицери и се отнасят с уважение към знамената.

Те стояха във фоайето на Общината и не са пречили на никого. Извинявам се на гражданите на гражданите на Благоевград за престъплението, което сме извършили. Естествено, че няма как занимаваме кмета с тези неща. Просто почукахме на охраната, допълни Ханджийски.

Според Роячки, от началото на протеста тонколоната и знамената стоят облегнати на вратата на охраната.

Пред камерата на бТВ се изказа и зам.-кметът по сигурността и обществения ред Любен Милев: Не е точна думата складиране, а е давана възможност на хората да си съхранят техниката в дъжда. Но въпросът е политизиран и това личи от присъствието на ГЕРБ тук.

Община Благоевград, за разлика от предишните два мандата, е отворена за всички граждани, дали ще играят срещу управляващите или срещу нас, няма значение. Ще помогнем на всички, които имат нужда, заяви Милев.

Александър Петков, автор на сигнала пък изказа мотива си да публикува кадрите: Възмути ме като гражданин начина, по който се използва сградата на Общината за склад от партия за политизиране на протестите.

Господата от ГЕРБ не се възмутиха, когато бе затворена цигарената фабрика, когато хиляди работници бяха изгонени от града, възмутиха се от две български знамена. Извинявам се, това няма да се повтори, контрира Ханджийски.

Според Росица Димитрова – председател на общинската структура на ГЕРБ, случилото се е безотговорно от страна на Общината.

Не сме информирани дали има такива разрешителни документи, да се съхраняват такива материали. Община Благоевград се използва за логистичен център на портретистите не са граждански, а се политизират. Господин Хандижйски също трябва да се определи. И на национално, и на местно ниво се вижда коалицията между опозиционерите и така наречените „сини“, каза Димитрова пред БНТ.

От ГЕРБ не толерираме протестите, но всеки има право да изрази позицията си по мирен начин. След няколко месеца предстоят избори по легитимен път, нека дадем правото на избор на хората да дадат своя вот, каза Димитрова.

Протестът е граждански, беше намесен от кмета, но така както са подкарали господата от ГЕРБ, ще стигне от президента, каза Ханджийски.

И при протест срещу общинската управа, пак ще бъде дадена същата възможност на гражданите. Общината е на всички граждани, тя не е със специален статут на достъп. Докато управлява този екип, достъп ще имат всички граждани, категоричен бе Милев.

Случилото се не за първи път, а ако в Общината се съхраняват опасни вещества?!, попита Димитрова. Според нея позицията на Общината в лицето на кмета и неговите заместници не е ясна и точна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK