Посланикът на Хърватия и на Азербайджан на визита в Община Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Кметът Томов бе домакин на двете дипломатически срещи

Посланикът на Хърватия Н. Пр. Ясна Огняновац и посланикът на Азербайджан Н. Пр. Наргиз Гурбанова на официална визита в Община Благоевград.

Н.Пр. Ясна Огняновац е и лектор в Американския университет и подчерта, че Благоевград е изключително благодатен за развитие на туризъм и образование.

Инж. Румен Томов заяви, че община Благоевград е отворена към съвместни дейности с хърватски фирми за развитие на промишлеността и разкриване на нови работни места.

"Община Благоевград прави всичко възможно да привлича нови инвеститори", каза кметът инж. Томов.

Община Благоевград има подписано споразумение за партньорство и побратимяване с хърватската община Чаковец през 2015 г. Н.Пр. Ясна Огняновац поясни, че Чаковец е богата и развита община, стимулираща младите предприемачи. Посланикът покани инж. Румен Томов на работна среща в Хърватия. Градоначалникът благодари на Н. Пр. Ясна Огняновац за приятелството и бъдещото партньорство, което ще спомогне за развитието на Благоевград. На срещата градоначалникът поднесе подаръци, които символизират културата на Благоевград и региона.

Томов посрещна и Н. Пр. Наргиз Гурбанова, посланик на Азербайджан в България.  Н. Пр. Наргиз Гурбанова пристигна в община Благоевград придружена от консул Канан Маммадов и културното аташе Вусала Садъгова.
 
На срещата градоначалникът разказа за Ансамбъл "Пирин", който е емблема за културата на Благоевград и региона. Н. Пр. Наргиз Гурбанова отправи покана към общинското ръководство да се популяризира българското фолклорно богатство, в лицето на Ансамбъла, в Азербайджан през 2020 г. Обсъдена бе възможността за побратимяване на Благоевград и някои от големите областни центове на Азербайджан.
 
Също така бе коментирана идеята за популяризиране на култура, история и традиции на Азербайджан в Благоевград. 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK