Община Благоевград с нов проект за интеграция на малцинствата

снимка: infomreja.bg, архив
 
Пореден проект за интеграция на малцинствата подаде Община Благоевград днес. Проектното предложение, подадено в Министерството на образованието и науката е на стойност 21 952,01 лева. Пълното му наименование е “Община Благоевград – Място за Етно Новаторство” или с абревиатура ОБМЕН. 
 
Основната цел на проекта е създаване на условия за успешна интеграция на децата и учениците от ромския етнос в детските градини и училищата в община Благоевград, чрез подобряване на методите на работа в мултикултурна среда и  засилване на мотивацията за включване в образователния процес и съхраняване и развиване на културната идентичност на децата и учениците от ромски произход.
 
Партньори по проекта са Фондация “Програма Стъпка по стъпка” с изпълнителен директор доц. д-р Емил Бузов, ЦДГ №6  “Щастливо детство”, ЦДГ №11 “Здравец”,XI OУ “Христо Ботев”,  СОУИЧЕ “Св. Климент Охридски”. В него са заложени обучения с цел повишаване на квалификацията на работещите в детските градини и училищата и засилване на мотивацията за включване в образователния процес.
 
Продължителността на проекта е 11 месеца.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK